Skip to main content

Workshop hondenfotografie

Wil je zelf leren hoe je je hond het mooist op de foto zet? En hoe je hierbij je camera het best kunt gebruiken? Doe dan mee met een van onze workshops hondenfotografie (nivo beginner).. (ook op andere locatie's in Nederland of Belgie mogelijk bij voldoende belangstelling).

Je leert van een ervaren en professionele hondenfotograaf om je eigen hond met je camera te fotograferen (let op je hond moet wel goed luisteren en los kunnen bij andere honden). 

De workshop bestaat uit twee dagdelen. We beginnen ochtends met de basisprincipes van fotograferen. Hierdoor krijg je meer inzicht in de mogelijkheden van je camera. Daarna gaan we op pad voor het maken van mooie portretten en in de middag gaan we naar een andere locatie voor actiefotografie.. Een van de leukste maar ook moeilijkste dingen binnen de hondenfotografie.

Wat doen we zoal tijdens de workshop?

Ik geef uitleg over diafragma, ISO en sluitertijd (de zogenaamde belichtingsdriehoek) maar ook compositie en natuurlijk, heel belangrijk, als gedragstherapeut zal ik regelmatig ook kort ingaan op de lichaamstaal van de hond, wat vertelt hij met zijn lichaamshouding en welke signalen laat hij kan laten zien.

We maken portretfoto's van je hond op een rustige locatie in de natuur met diverse achtergronden en lichtval. Je krijgt kleine brokjes theorie en daaraan gekoppeld praktijkopdrachten met directe feedback. Zo sluit de altijd workshop goed aan bij je eigen niveau. Ik hou de groepjes klein zodat ik iedereen persoonlijke aandacht kan geven.

Wil jij ook prachtige foto's?

Wat leer je zoal?

  • De mooiste droomportretten maken.

  • Scherpe portret- maar vooral ook actie foto’s maken.

  • Goed belichte foto’s maken.

  • Hoe je de mooiste onscherpe achtergronden krijgt.

  • De mooiste compositie’s in (honden)fotografie.

  • Aan het einde van de workshop begrijp zul je camera beter begrijpen en makkelijk kunnen gebruiken.

  • Fotograferen wat je van te voren in je hoofd had

  • De beste locatie kiezen.

  • Kijken naar wat kleur in je foto kan betekenen.

Voor wie

De workshop is voor iedereen die beter wil leren fotograferen, gek is van honden en in het bezit is van een camera waarmee je alles zelf handmatig kan instellen, dus de ISO, sluitertijd en diafragma. Kortom of je nou echt een beginner bent, een enthousiaste amateur of professional die de stap naar hondenfotograaf wil maken, er is altijd een passende workshop, priveles, of cursus voor jou.

Daarnaast is er een eigen besloten facebookgroep waar je altijd terecht kan met je vragen, waar we foto’s met elkaar delen en positie feedback kunt krijgen en zo blijft leren. En natuurlijk ga je naar huis met mooie foto's (eventueel van je eigen hond).


Fotobewerking: Leer ook je foto's perfectioneren

Bijvoorbeeld ongewenste elementen zoals riemen of mensen wegwerken en achtergrond verzachten. Bekijk het resultaat na mijn speciale bewerking en wat je leert tijdens een priveles hondenfotografie en fotobewerking.

Nick - na de bewerking
Nick - voor de bewerking
Nick - na de bewerking
Nick - voor de bewerking