Skip to main content

De fotograaf

Welkom bij Inspired by Bandhu hondenfotografie /Jouw hond op de foto

Een dierbare vriendin zei ooit tegen mij… “mensen zullen vergeten wat je hebt gezegd, mensen zullen vergeten wat je hebt gedaan, maar mensen zullen nooit vergeten wat voor gevoel jij hun gaf" …   En met mijn kennis, vakmanschap en liefde en passie voor fotografie, honden en mensen wil ik iedereen dat gevoel geven. Tijdens de fotoshoot creëren we mooie, bijzondere, tastbare en dierbare herinneringen van een aantal mooie momenten van en met je hond, zodat jullie liefde voor elkaar wordt vereeuwigd. 

Voor altijd.....    Met liefde en passie tot stand gekomen.

Kees van Sundert als hondenfotograaf

Van jongs af aan ben ik al bezig met honden en fotografie. We hebben altijd verschillende hondenrassen gehad, waaronder de Golden retriever en Dobermann. Maar sinds de komst van Bandhu of Shadasa, onze Zwitserse witte herder, ben ik helemaal weg van dit prachtige ras en daarnaast nog meer gedreven en gepassioneerd geraakt om van het fotograferen en werken met honden mijn beroep te maken. 

Kees en Bandhu
Bandhu en Kees
Ze raken ons diep, beroeren onze harten en zorgen ervoor dat we ons een heel stuk gelukkiger voelen als we bij ze zijn….
Ze zijn er voor ons op de mooie en blijde momenten, maar vooral ook op de moeilijke momenten. Met hun altijd onvoorwaardelijke liefde en trouw.  Onze honden.      
Bandhu Nederlands kampioen
Bandhu Nederlands kampioen

Ik heb veel opleidingen gevolgd op het gebied van hondengedrag en fotografie, aan diverse workshops en lezingen deelgenomen, tientallen boeken over fotografie, honden en hondengedrag bestudeerd. Inmiddels heb ik al honderden honden voor m’n lens gehad. 

Ik fotografeer voornamelijk met een Canon systeemcamera R5 en Canon EOS Spiegelreflex 5D Mark IV met voornamelijk een 70 -200 Canon lens f/2,8 en Sigma Art 105 mm f/1.4 lens. Ik werk verder alleen met de beste materialen: kwalitatieve vergrotingen en afdrukken door vaklabs op diverse materialen zoals plexiglas, aluminium, hout, spiegels, et cetera geven de foto extra uitstraling en waarde. Op kleurechtheid geldt een garantie van vele tientallen jaren. Heb je dus altijd al een herinnering willen hebben van je hond(en)of zoek je een origineel en 'verrassend anders' cadeau voor je partner, vriend(in), vader, moeder,  opa, oma, tante, oom, neefje, nichtje, (schoon)ouders, collega, et cetera, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Iedere hond en hondenras vind ik prachtig en alle honden zijn natuurlijk welkom. Leeftijd speelt geen rol: van pup tot senior.

Mijn echtgenote Hanneke, en ons Vlinderhondje Sjakie, ondersteunen mij waar dat soms nodig is, dus wellicht dat je haar ook wel eens ontmoet.

Hanneke en Sjakie
Partner Hanneke en Sjakie
Kees van Sundert als gedragstherapeut

Ik ben ook officieel erkend en gekwalificeerd gedragstherapeut voor honden. Ik maak gebruik van een tastbare en effectieve (leer)methode die jou snel bewust maakt van het gedrag en de behoeften van je hond en inzicht geeft in jouw wijze van communiceren naar je hond. Samen leer je wat jouw hond nodig heeft om te kunnen leren, zelf te leren denken en zich te ontwikkelen, zodat een optimaal contact en focus op jou ontstaat.

Als je afscheid moet gaan nemen van je hond

Ook een van de laatste dagen in het leven van je hond kan toch nog een dierbare mogelijkheid zijn om je hond op een waardige manier vast te laten leggen als bijzondere herinnering voor later. Deze heel speciale en bijzondere fotosessies zijn speciaal voor oude of ernstig zieke honden. Natuurlijk voer ik deze reportages discreet en (indien nodig) met spoed uit. Ik maak mijn agenda hiervoor vrij zodat je (bijna) altijd terecht kunt. Ook als de reportage morgen al moet plaatsvinden en in bepaalde gevallen zelfs vandaag nog.

Ik vind het een speciale en bijzonder mooie manier om een leven van vriendschap en trouw af te sluiten met een blijvende, mooie herinnering aan je trouwste maatje. Bij deze fotosessie kan alles, ik probeer zoveel mogelijk met al je wensen en de mogelijkheden van de hond rekening te houden. Ook als je bijv. nog een keer samen, een speciale en bijzondere laatste dag wil beleven, die ik in beeld breng.  Ik maak dan bijv. een fotoboek van de dag, zodat je een blijvende herinnering zult hebben aan je trouwe vriend wanneer hij of zij er niet meer is. En vanuit de opleiding tot gedragstherapeut ben ik vertrouwd met palliatieve zorg en rouwverwerking om en van honden.
    
Heb je een vraag of een wens? Geen idee is mij te gek. Of wil je gelijk een afspraak maken? Neem even contact op.

Ik heb verschillende eervolle vermeldingen in fotowedstrijden en publicaties in magazines.

Liefde voor mens en dier. Meelevend, echt geïnteresseerd en betrokken. Verrassend anders.