Skip to main content

Gedragstherapie

Gedragsbegeleiding en gedragstherapie voor honden: alledaags en veelvoorkomend probleemgedrag van of met je honden.

Training en begeleiding op maat bij probleemgedrag zoals slecht luisteren, agressiviteit naar honden en mensen, snel opgewonden of overprikkeld  en (verlatings)angst of angst voor geluiden.

Wat heeft je hond eigenlijk nodig in het alledaagse leven om wat kun jij doen om hem dat zo goed mogelijk te bieden? En wat kun je doen om jullie band zo goed mogelijk te krijgen en te houden? Ik help je met het voorkomen of behandelen van alledaagse en veel voorkomende (gedrags)problemen van of met je hond. 

Officieel erkend en gediplomeerd

Als ervaren hondengedragstherapeut heb ik veel ervaring met verschillende soorten honden en verschillende soorten gedragsproblemen.

Ik ben gekwalificeerd en heb een officiele opleiding voor gedragstherapeut afgerond. Ik heb heel veel kennis en ervaring met  o.a. Zwitserse witte herders en Labradoodles, maar train, begeleid en behandel natuurlijk ook heel veel andere rassen, dus alle honden zijn welkom en nooit te oud om ander en nieuw gedrag aan te leren.

Elke hond heeft zijn eigen karakter en persoonlijkheid. Naast kennis en heel veel ervaring over hondengedrag, ligt mijn expertise in de relatie c.q. de band en interactie tussen hond en baasje. Ik werk volgens de laatste wetenschappelijke inzichten op een hondvriendelijke en positief stimulerende manier van trainen.

Wil jij ook prachtige foto's?

Gedragsbezoek aan huis

In de eigen vertrouwde omgeving laat je hond zijn "normale" gedrag het beste zien, zodat ik een waarheidsgetrouw beeld krijg en een goede en objectieve observatie kan doen en jullie dus zo goed mogelijk kan helpen.

Tijdens het bezoek aan huis vertel ik je hoe het probleem van je hond in elkaar zit en wat je kunt doen om het probleem op te lossen. Dat gebeurt op basis van de door jou verschafte informatie en natuurlijk vooral ook door observatie en analyse van het gedrag ter plaatse. Indien nodig wordt het gedrag uitgelokt of in scene gezet. 

Begrijpen wat de onderliggende oorzaken zijn van het huidige gedrag van je hond, is een belangrijk element in het oplossen van de probleemervaring. Daarna bespreken we de specifieke wensen en behoeften en stemmen deze af op af op de behoeften en de  mogelijkheden van jouw hond. Je krijgt voldoende handvatten en informatie om daar mee aan de slag te gaan. Oefeningen worden uitgelegd, voorgedaan en samen geoefend. Overigens duurt een huisbezoek gem. 2  uur.


Na het huisbezoek ga je met behulp van alle info en de oefeningen zelf aan de slag of je kunt verder werken onder onze begeleiding. Dit bepaal je helemaal zelf.  Natuurlijk blijf ik je ondersteunen en altijd bereikbaar voor eventuele vragen.

Privetrainingen op locatie

Je hond gaat meer en meer blaffen, reageert opeens heftiger op andere honden of mensen, is snel opgewonden en heel druk, trekt aan de lijn en luistert niet meer als je hem roept. Of jonge puberhonden lijken soms wel bananen in de oren te hebben en alles is leuker dan het baasje.
 
Luister niet als er wordt gezegd: ‘het komt vanzelf goed’ of “houd vol!’. Want het komt niet vanzelf goed, meestal wordt het alleen maar erger. Ik geef je training en oefeningen, toegespitst op jouw hond. Kernwoorden hierin zijn kalm en rustig gedrag, aandacht en focus en aanleren van nieuw gedrag. Zodat jullie samen weer een fijner leven leiden en die leuke gezellige wandelingen en uitjes kunnen maken die je altijd al voor ogen had
 
Maar ook voor volwassen honden kan training en begeleiding nog heel zinvol zijn. Het gedrag van je hond verandert vaak ongemerkt en heel geleidelijk en opeens merk je dat je hond zich eigenlijk helemaal niet meer zo leuk gedraagt. Ik kijk dan naar jullie behoeften en hoe we het samenleven en naar buiten gaan voor jullie weer zo prettig mogelijk kunnen maken. Zodat je nog lang een gelukkig en fijn leven samen hebt. 

Verlatingsangst (online begeleiding mogelijk)

Verlatingsangst is ontzettend pittig voor hond en baasje. Je bent je vrijheid kwijt en je leven staat in teken van je hond.

Verlatingsangst is een heel lastig en complex probleem, maar het is zeker te verhelpen! Ik heb daarom extra kennis opgedaan en de opleiding gevolgd tot SA Pro expert (Separation Anxiety Professional) bij Julie Naismith (verlatingsangst bij honden).
 
Om verlatingsangst goed op te gaan lossen, vraagt het wel de nodige commitment en betrokkenheid van jou als baasje om er serieus mee aan de slag te gaan en vol te houden. Maar hoe fijn zou het zijn om dan als je straks weer het huis uit kan, voor een boodschap, bezoekje aan familie of vrienden of een avondje uit terwijl je weet dat je hond thuis het helemaal prima vindt.
 
Het programma dat jou en je hond gaat helpen bij de angst om alleen te blijven is met de huidige technische middelen heel goed en makkelijk via de computer, laptop, tablet of telefoon te doen en het maakt dus niet uit waar je woont.

En natuurlijk werk ik op een positieve stressvrije manier en zonder dwang of angst inboezemen en volgens de laatste wetenschappelijk inzichten. Doel is dat je hond ten alle tijden zo ontspannen mogelijk blijft en niet over z'n stressdrempel gaat of in paniek raakt.

Wil jij ook je leven en vrijheid terug?


Meer informatie over gedragsbegeleiding en trainingen, kijk op www.dogcases.nl

Ik ben gespecialiseerd in drie grote gedragsproblemen waar veel hondenbaasjes hulp bij nodig hebben, namelijk reactiviteit oftewel agressiviteit naar andere honden of mensen, verlatingsangst en andere angstproblemen zoals voor vuurwerk of harde geluiden en teveel aan opwinding of onrust.

Heeft jouw hond een van deze problemen of een ander gedragsprobleem?  Neem gerust vrijblijvend contact met me op, ik hoor het graag en sta klaar jullie te helpen. Meer informatie, interessante blogs en artikelen, en nog veel meer kun je vinden op mijn speciale website voor hondengedrag, www.dogcases.nl.