Skip to main content

Fototip: Rennende honden fotograferen

Wil je een rennende hond fotograferen dan is een snelle sluitertijd en een goede autofocus onmisbaar. Komt de hond op je afrennen gebruik dan minimaal een sluitertijd van 1/1000 om je hond mooi scherp en "bevroren" op de foto te krijgen. Let bij het gebruik van de autofocus erop, hoe de hond gaat rennen en waar je het scherpstelpunt legt.

Gebruik ook de Al Servo of Continuous Focus modus van je camera. Zo blijft het autofocus systeem focuseren totdat je de foto hebt genomen, zodat de hond nog steeds scherp is, zelfs als deze of als jijzelf beweegt.

Tot slot: stel de camera zo in dat deze meerdere beelden achter elkaar maakt zolang je je vinger op de ontspanknop houdt (gemiddeld 4 tot 7 beelden) en totdat de buffer vol zit. Vooral bij rennende honden is dit handig, zo kan je later de beste foto eruit kiezen.

“Komt de hond op je afrennen gebruik dan minimaal een sluitertijd van 1/1000 om je hond mooi scherp en "bevroren" op de foto te krijgen.”

Dierenfotografie is hartstikke leuk om te doen, maar ook vaak moeilijker dan je denkt. Niet alleen moet je je camera kennen en snel kunnen bedienen om de juiste instellingen te doen voor de mooiste scherptediepte en de juiste sluitertijd, maar daarnaast moet je ook nog eens je huisdier in de juiste houding/positie krijgen en dan in de omgeving en het licht dat op dat moment het mooiste past..

Natuurlijk ben ik weer heel benieuwd naar jullie prachtige foto's, laat dus een reactie achter.

 Volg deze pagina om geen tip te missen...

  • Aangemaakt op .