Skip to main content

Fototip: Creëer rust en vertrouwen

Kortom om goede foto's van je hond of kat te kunnen maken, moet je eerst zorgen dat ze zich op hun gemak voelen en vertrouwen scheppen. Ga lekker bij ze zitten, laat ze de camera zien en besnuffelen, doe ff gek, geef ze een massage of wat lekkers, maar laat ze op hun gemak voelen. Maak regelmatig in korte en leuke sessies wat foto's en laat ze zo wennen aan het uiterlijk en het gevoel van de camera en het poseren. Als je dat regelmatig doet, wordt het nemen van die unieke en leuke ontspannen foto een stuk makkelijker.

Dierenfotografie is hartstikke leuk om te doen, maar ook vaak moeilijker dan je denkt. Niet alleen moet je je camera kennen en snel kunnen bedienen om de juiste instellingen te doen voor de mooiste scherptediepte en de juiste sluitertijd, maar daarnaast moet je ook nog eens je huisdier in de juiste houding/positie krijgen en dan in de omgeving en het licht dat op dat moment het mooiste past..

 

 

“Laat je hond aan de camera wennen en maak regelmatig in hele korte en leuke ontspannen sessies enkele foto's”

Heel veel (honden)fotografen komen bij mij op workshop of vragen via facebook om tips. Natuurlijk ben ik benieuwd naar jullie foto's, laat gerust een reactie achter.

Volg deze pagina om geen tip te missen..

  • Aangemaakt op .